Ce-ar fi dacă aş asculta in fiecare zi,un simpozion, sub formularea: Dumnezeu ne iubeşte,Arhiepiscopia ne dăruieste

Ce-ar fi dacă aş asculta in fiecare zi,un simpozion, sub formularea: Dumnezeu ne iubeşte,Arhiepiscopia ne dăruieste

 

De aproape o oră ne-am despărtit, cei care am luat parte la Simpozionul National de Misiologie, „Arhid.Prof.Univ.Dr.Petre I. David ,editia a ii-a”,tema editiei : „Maica Domnului si misiunea Bisericii” ..

„Imi vine să spun că in ordinea lumii naturale,nu existenta unui Dumnezeu al iubirii e imposibilă ,ci existenta unui Dumnezeu al iertării,al răscumpărării”afirma Horia Roman Patapievici.

Am interpretat:Este o afirmatie a excelentei..Dumnezeu ne iubeşte,nu cere răscumpărare,nu vrea să-i cerem iertare..Ne iubeşte..In vraja fascinantă,de mysterum fascinans,simpozionul de azi ,prin vraja textului,magia si ştiinta cuvăntului,metacuvăntului,perspectiva semiotică,hermeneutica,ontologie,”Revelatie,dogmă,comuniune marianică mărturisitoare in căntarea Prohodului”(preot prof.univ.dr.Gheorghe Petraru,referat din domeniul excelentei),C.Rădulescu Motru,Dimitrie Gusti,Brăiloiu,Constantin Noica,Dumitru Stăniloae,Florenski,Berdiaev,Evdochimov,cognitiv,concept,scripturalitate,poetica,poein,entelehia,atom,eon,”Acrostihul Scripturilor,o perspectivă biblico-imnografică”,stiintă si infabil ,inţelegem mai bine că Dumnezeu ne iubeşte si Petre David mijloceşte.. Si ,peste totul,ca intreg holistic,induhovnicit,discursul teologic si liturgic al părintelui Varsanufie,Arhiepiscopul Rămnicului.Stiinţa părintelui arhiepiscop de a purta dialoguri reflexive a făcut ca la Rămnic sa fie in aproape o săptămănă scriitorul Pascal Bruckner si spectacolul cu textul său,Crăciun la palat,de la teatrul Anton Pann.Să fie,adică,o gramatică a ortodoxiei,(Mihail Neamtu)clasică ,modernă,innoitor actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *