România azi Să nu vă cadă greu meniul copios

România azi Să nu vă cadă greu meniul copios

Cetăţeanul american Marion Barry a sedus electoratul Washington DC într-o aşa măsură încât a câştigat trei mandate consecutive de primar al capitalei SUA, făcându-se remarcat mai ales printr-o serie de programe sociale ample care au îmbunătăţit considerabil viaţa de zi cu zi a afro-americanilor.

Cu toate acestea, cel de-al treilea mandat i-a fost întrerupt spre final de o înregistrare video a FBI care l-a trimis pe primar după gratii 6 luni, pentru consum şi deţinere de droguri. Prin urmare, Marion Barry şi-a executat pedeapsa şi după punerea în libertate a obţinut cel de-al patrulea mandat de primar al Washington DC (!!!).

Precizez că preşedintele SUA din acea vreme, mai puţin afectat decât este preşedintele Iohannis de faptul că democraţia ar avea de suferit din cauza participării „penalilor” la alegeri, nu a chemat poporul la un referendum în acest sens, socotind probabil că nu are nici timp şi nici bani pentru aşa ceva.

Spre deosebire de americani, noi avem şi timp şi bani şi un preşedinte dispus să le dea celor de peste Ocean o lecţie care să-i înveţe pentru totdeauna ce este democraţia şi cu ce se mănâncă, aşa cum a stabilit în creaţia orală poporul român că „puiul, peşte şi p… (scuzaţi!) se serveşte cu mânuţa!”. La meniul enunţat, adăugaţi şi referendumul lui Iohannis, cu urarea să nu vă cadă greu, cu greaţă şi cu vărsături!

Petrinel Ştefănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *