Săptămâna în lung și-n lat

Săptămâna în lung și-n lat

… în Vâlcea

 

Sodiștii: Witek go home!

 

Răsturnare senzațională de situație în conflictul dintre USG (patronul polonez) și CET Govora! Sindicatul ”Sodistul” iese la protest de această dată împotriva patronului polonez Witold Urbanowski, după ce ne-au băut nervii din același pahar. Un eveniment ca ăsta și asemenea bucurie mai rar am văzut și mă determină să-I felicit pe greviștii care s-au deșteptat subit.

Pe vremea lui Ceaușescu și a celor care mai supraviețuiesc după el și încă mai țin minte spectacolele populare de la Statuia Libertății, corul cadrelor didactice interpreta un cântec revoluționar intitulat ”Mai mult, mai repede, mai bine!”.

Pe cei care i-au deșteptat, luminându-le bezna de sub freză, îi salut cu titlul acestui cântec care ne-a mobilizat în acele vremuri!

 

Urși la Brașov, mistreți la Bărbătești

 

Primarul comunei Bărbătești, profesorul Constantin Bănacu, împreună cu încă cinci primari din localitățile învecinate, s-au întâlnit cu un investitor interesat de introducerea gazelor în zona respectivă și ne explică: ” Urmează ca în cel mai scurt timp să definitivăm documentaţia necesară începerii proiectului. Vom vedea, în funcţie de studiile realizate, sub ce formă se va putea introduce reţeaua de gaze, însă important este că toţi primarii suntem interesaţi de introducerea gazelor, fiind un pas pentru dezvoltare”.

La felul în care arată acum comuna Bărbătești, gospodărită de primarul ei, mai rămâne să fie electrificate și modernizate chiar și cuiburile berzelor. Cu turmele de porci mistreți rămâne o mare problem și un necaz care îi apasă pe localnici, pentru că dihăniile nu au lăsat niciun cartof din recolta de anul trecut, distrugând tot, chiar și pe terenurile situate în centrul comunei. Dar e greu să ne mai mire ceva, din moment ce în cartierul Nord din Râmnicu Vâlcea, un localnic s-a pomenit într-o dimineață, la ușa apartamentului de la etajul 4, cu o vulpe prietenoasă care nu a intrat în conflict nici cu pisicile și nici cu câinii de companie ai vecinilor de pe aceeași scară. Mai rămâne să ne bată la geam extraterestrul pentru o cană cu apă, dacă în contextul enunțat avem la Bărbătești, în curtea casei, și gaze și mistreți…

 

… în țară

 

4000 de muncitori în industria berii

 

Petre Daea, ministru Agriculturii, a anunțat de curând că industria berii are nevoie să angajeze 4000 de salariați. Dezvoltarea industriei berii a generat la rândul ei locuri de muncă și în alte domenii cum sunt industria ambalajelor, transporturile și dezvoltarea utilităților, ca să nu mai spunem că și în marketing și publicitate. Nu e rău deloc: Daea până nu demult cu oaia acum se face remarcat cu berea. Dacă ar fi fost vorba de 4000 de consumatori, chestia ar fi fost simplă și rezolvată rapid. Dar, de unde atâția muncitori?

 

Grea misie asigurarea securității Papei

 

Conform news.ro, pentru vizita Papei în periplul prin România, Guvernul a alocat 9 milioane de lei din ”Fondul de rezervă bugetară”. Pe parcursul celor trei zile ale sejurului în România, Papa Francisc va mai vizita după București, Iași, Blaj și sanctuarul de la Șumuleu-Ciuc, în condițiile în care și-au făcut cunoscută intenția de a-l întâmpina peste  1 milion de credincioși.  9 milioane de lei mi se pare o sumă ridicolă chiar dacă acești bani ar fi fost alocați numai pentru asigurarea securității (sic!) Suveranului Pontif.

 

… în lume

 

S-a dovedit că prostia este contagioasă rău!

 

Isteria împotriva penalilor de la București s-a întins și la Bruxelles, iar de acolo a trecut Oceanul în SUA. Chinuitoare boală, după cum veți vedea…

Celebrul actor Nicholas Cage, la vârsta de 55 de ani și în culmea gloriei, a divorțat de cea de-a patra soție după numai patru zile de la ceremonia de căsătorie, motivând că a decis să renunțe la Erika Korike (34 de ani) pentru că aleasa a fost condamnată și a făcut pușcărie fiind prinsă beată la volanul mașinii. Nicholas Cage: ”Nu vreau soție penală!”. OK, maestre! La a cincea căsătorie, ai de ales între Iohannis și Orban!

În ceea ce mă privește, am hotărât să nu mă mai uit la filmele cu proști pentru că boala ăstora e contagioasă rău de tot. Dovada incontestabilă tocmai am primit-o de peste Ocean.

 

Ce haine se mai poartă la Paris

 

O tânără franțuzoaică, creatoare de modă, a dat lovitura pe piața de specialitate făcând o colecție întreagă de haine din cărți. Cea mai uimitoare piesă vestimentară este o fustă din volume vechi la a cărei realizare artista a muncit 250 de ore. Creațiile ei costă între 250 și 2000 de euro. Stilista nu a dat detalii referitoare și la lenjeria intimă, dacă e cumva tot din file de carte și mai ales cum se spală. Dar mai aveți răbdare, pentru că după succesul răsunător de care s-a bucurat, cu siguranță că va reveni pe prima pagină a tabloidelor de senzație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *