Oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare

Misterul săptămânii

 

Medicina legală și medicina letală

 

Profesoara de muzică Irina Saioc, în vârstă de 43 de ani, care preda la Colegiul Național Matei Basarab, a murit la Spitalul Județean Vâlcea, după ce a fost găsită la domiciliul ei, ca urmare a sesizării făcute de o vecină, cu sângerare genitală abundentă. Medicul ginecolog solicitat să o examineze a constatat că ar fi vorba de un viol cu deflorare. La 43 de ani? Nu violul. Deflorarea! Science fiction în toată (scuzați!) regula. Chestiunea a fost infirmată de medicul legist Ioan Neamu care doar că nu i-a spus colegului ginecolog că și-a uitat ochelarii înăuntru și că e cazul să-i șteargă, să vadă bine că e o intoxicație voluntară: ” ”Deocamdată, s-a stabilit că este vorba despre o intoxicație voluntară. Nu putem discuta despre crimă sau viol. Într-adevăr s-au relevat niște afecțiuni organice. Oricum, cercetările vor continua pentru că trupul profesoarei va fi trimis la analize la București, iar cei care vor pune concluziile vor fi toxicologii. Rezultatele vor veni abia după 2 luni”.

Care va să zică urmează două luni de suspans până la elucidarea misterului, timp în care va trebui să descoperim de ce păsărica se furnică și furnica nu se păsărică. Cine va elucida problema care ne mănâncă de vii va fi promovat ca ginecolog din orificiu.

 

Personalitatea săptămânii

 

Doamna ministru Sorina Pintea

 

Este firesc să întrebați de ce am optat pentru nominalizarea domniei sale în postura de personalitate a săptămânii. Pentru că doamna ministru a dat publicității următoarea declarație în urma sesizărilor la cazurile bolnavilor rezolvați cu deces la Spitalul Județean Vâlcea: ” „Corpul de Control urmează să vină la Direcţia de Sănătate Publică pentru că din punctul meu de vedere şi în calitate de ministru, şi în calitate de om, şi în calitate de mamă au existat inadvertenţe între ceea ce am primit din spital ca foi de observaţie şi documente, pentru că am dreptul să le văd, şi ceea ce am primit de la Direcţia de Sănătate Publică. Adică aşa, ceva foarte soft, nu s-a întâmplat nimic… A, s-a întâmplat, dar trece… Asta e. Nu, nu pot să fiu de acord cu asta. Deci, Corpul de Control acolo va merge”.

În legătură cu ”Misterul săptămânii”, mă gândesc că Corpul de control al doamnei ministru va lămuri cu această ocazie și cine are dreptate în cazul morții suspecte a profesoarei de muzică de la Colegiul Național Matei Basarab: medicina legală sau medicina letală. Că, până la urmă, vorba Poetului: ”De-o fi una, de-o fi alta/ Ce e scris și pentru noi” le vom duce toți pe toate și în cer și în noroi. În Vâlcea, din păcate, rămân valabile alternativele medicină letală și noroi…

 

Declarația săptămânii

 

”România pe primul loc”

 

Am pus titlul între ghilimele pentru că îi aparține deputatului independent Remus Borza, un artist în meseria de avocat, un patriot cum rar am mai remarcat cu bucurie în clasa politicienilor și iată că și un condeier de mare valoare după cum veți remarca din declarația săptămânii care îi aparține și pe care o reproduc în continuare: «Avem nevoie de o restartare a mentalului colectiv, a comportamentului social. Când vom promova în spaţiul public pe acei români care inspiră şi motivează, care dau sens şi substanţă vieţii, care generează performanţă şi plus valoare, acceptându-i şi recunoscându-i ca modele aspiraţionale pentru copiii noştri, atunci România va avea viitor. A venit vremea să fim mai implicați și mai responsabili din punct de vedere civic. În votul nostru stau forța și șansa schimbării în bine a României. Sunt mulți lupi în politica românească care și-au pus o blană de oaie pentru a ne păcăli din nou. Prin participare masivă la vot, prin vigilență și discernământ, vom fi în măsură să alegem orzul de neghină, cozile de topor și trădătorii de românii patrioți, onești și integri. „România pe primul loc!” ar trebui să reprezinte sloganul și crezul românilor de pretutindeni care onorează țara în care s-au născut».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *