Sindicatul românesc pe mână cu patronul polonez – update

Sindicatul românesc pe mână cu patronul polonez – update

Presa locală atenţionează asupra unei acţiuni a sindicatului Sodistul care plănuieşte o mişcare de protest pentru a determina factorii de decizie ai judeţului să oblige CET Govora să furnizeze aburul industrial necesar USG, sub preţul de producţie. Despre ce este vorba aici? Păi, şi-ar da seama chiar şi prostu’ satului că sindicatul românesc pe mână cu patronatul polonez intenţionează să pună presiune pe autorităţile judeţene pentru a determina CET Govora, aflată în insolvenţă, să-şi semneze condamnarea la faliment dimpreună cu Oltchim şi cu tot ce a mai rămas din Platforma Chimică a municipiului Râmnicu Vâlcea. În 6-8 luni, dacă nu mai repede cumva, peste 10.000 de locuri de muncă ar dispărea şi Vâlcea ar intra în picaj ca Valea Jiului, în condiţii sociale şi economice dramatice. Nu mai punem la socoteală faptul că nici USG n-ar supravieţui acestui scenariu apocaliptic.
Tocmai când scriam acest material, m-a vizitat o prietenă care şi-a dezvoltat un domeniu de afaceri prosper. După ce a parcurs cu privirea ceea ce înşirasem pe calculator, a exclamat “Mă, Petrinele, ce lepră e polonezul ăsta fără ruşine! În urmă cu câtva timp, m-am interesat la USG dacă pot să fac un contract de 100 de tone de sodă. Răspunsul pe care l-am primit a fost categoric, în sensul că toată producţia lor în următorii trei ani era cumpărată de nişte ţări din nordul Europei. Şi atunci, tocmai polonezul care nu face faţă cererii de marfă pieţei solicită abur de la CET Govora sub preţul de producţie?”.
În condiţiile expuse, intenţia falimentării CET Govora este evidentă, cu toate consecinţele nefaste. De aceea, nu pot să cred că liderii din conducerea sindicatului Sodistul nu sunt conştienţi de gravitatea forţării mâinii responsabililor judeţului pentru a satisface, la presiunea străzii, mendrele patronului polonez şi nădăjduiesc că se vor găsi nişte oficiali care le vor explica atât liderilor, cât şi membrilor sindicatului că acţionează periculos pentru ei pe marginea gropii inscripţionate “Atenţie: subminarea economiei naţionale!”.
Ca să nu mai spun că şi cârdăşia sindicatului românesc cu patronatul polonez are un singur nume: TRĂDARE.

Petrinel Ştefănescu

 

Update

Un post-striptum cu happyend, deocamdată

Evoluţia spectaculoasă a evenimentelor în cazul subiectului relatat mă obligă ca la numai o zi de la publicarea materialului referitor la disputa dintre CIECH România (USG) şi CET Govora să revin cu acest post-scriptum care lămureşte în mod fericit că totuşi nu suntem un sat fără câini. Prin urmare, mass-media Vâlcii informează că avocatul Alexandru Scarlat, care a condus negocierile din partea administratorului judiciar Euro Insol al CET Govora cu CIECH, în legătură cu preţul aburului industrial, a dezamorsat situaţia explozivă dintre părţile în conflict, cu tact şi cu inteligenţă, determinând patronatul polonez să accepte condiţiile părţii române şi salvând în acest fel, cel puţin pentru un timp, Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea.
Să nu credeţi însă că povestea se termină aici, pentru că este vorba numai de o amânare, din moment ce polonezul cu susţinere din partea criminalilor de la Katin şi Şeremetievo şi-a dezvăluit intenţiile fără urmă de îndoială în ceea ce ne priveşte.
Vorba orbului: “Să mai vedem… să mai vedem!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *