Oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare

Declarația săptămânii

 

Curaj, tenacitate și perseverență: ”Voi candida cât mă vor ține picioarelel!”

 

După ploaia de lovituri primite de la liberalii din Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău a ripostat dur, lămurind într-o conferință de presă toate acuzațiile care i-au fost aduse și argumentând solid faptul că locuitorii orașului de sub Capela nu vor fi obligați să plătească ”apa de ploaie”.

Declarația edilului întrunește toate condițiile pentru a ocupa cea mai înaltă treaptă pe podiumului declarațiilor săptămânii: “Sunt niște oameni disperați, care își dau seama că nu mai au nicio șansă să ajungă la Primăria Râmnicului. Și atunci încearcă să dezbine alianța dintre PSD și PER. Faptul că lucrurile merg bine îi deranjează. Eu știu cine se află în spatele acestori nemernici. Unii care nu au curaj să apară în fața opiniei publice cu propriul nume și își iau numele soției și alți prăpădiți. Să nu creadă niciunul că voi rămâne pasiv și voi răspunde cu dulceață acestor nemernici. La forță trebuie să răspunzi cu forță și așa voi reacționa. Ei cred că având astfel de atitudini vor putea să se apropie de holul primăriei? Și să-i liniștesc: voi candida cât mă vor ține picioarele. Mulți fac speculații că merg în Parlament, dar nu! Asta îmi place să fac și voi face!”.

 

Personalitatea săptămânii

 

Catalogul deputatului independent

 

Atent și imparțial, cu precizia chirurgului care intră în invetarul anatomic intern al pacientului, știind dinainte exact unde trebuie să intervină, deputatul independent Remus Borza a notat prestația personalităților politice care au fost în prim-planul preocupării vâlcenilor în lunile februarie și martie. Este vorba de Dăncilă, Isărescu, Teodorovici, Kovesi, Donald Trump, Angela Merkel și Theresa May. Luciditatea și analiza corectă îl recomandă pe Remus Borza personaliatea săptămânii.

Catalogul deputatului independent:

Nota 10 – Viorica Dăncilă – pentru compromisul realizat de cele 28 de state sub președinția României la Consiliul UE privind controversatul și dispărutul proiect North Stream

Nota 9 – l-am depunctat săptămâna trecută pe Dan Barna pentru trecutul prost cu Cioloș.

Nota 10 – Mugur Isărescu – în timpul audierii, alături de ceilalți membri ai Consiliului de Administrație al BNR, în comisiile economică și buget-finanțe ale Senatului, Mugur Isărescu i-a dovedit pe toți.

Nota 8 – Donald Trump – toată lumea se aștepta în discursul său privind “starea națiunii”să declare starea de urgență națională. Am anticipat corect când am spus atunci că nu o va face.

Nota 8 – Angela Merkel – este în con de umbră. Și-a închis și contul oficial de facebook, unde este urmărită de 2,5 milioane de persoane.

Nota 6 – Theresa May – joi, Theresa May a mai primit un vot de blam din partea Parlamentului britanic. Este amenințată că va face concesii birocraților de la Bruxelles și că nu va respecta calendarul privind Brexitul.

 

Evenimentul săptămânii

 

Primarul Mircia Gutău o cheamă la “cremenal” pe Claudia Roșu

 

Într-o emisiune a postului de televiziune România TV Mircia Gutău a făcut cunoscut faptul că o va acționa în instanță pe fosta doamnă procuror, acum judecător la CCR, Claudia Roșu, soția procurorului Doru Țuluș, pentru abuz în cazul dosarului în care edilul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru luare de mită, sentință anulată după rejudecarea procesului în baza unei decizii a CEDO. Declarația primarului Mircia Gutău: “Deja l-am mandatat pe avocatul meu Octavian Fieroiu sa o dea in judecata pe Claudia Rosu, cea care mi-a adus 12 ani de suferinta in viata mea si a familiei. De asemenea, chem in instanta statul roman pentru despagubiri morale! Sunt convins ca le va veni randul celor care au gresit voit in cazul meu! NU trebuie uitat ca imediat dupa condamnarea mea, judecatoarea Livia Stanciu a fost avansata presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ea este singura ramasa in viata, din completul care m-a judecat, si trebuie sa plateasca! Aceasta individa care m-a bagat pe NEDREPT la puscarie este acum judecator al Curtii Constitutionale, ne sfideaza pe toti. Ar trebui ca Parlamentul sa adopte o lege pentru ca daca un judecator, procuror, medic – greseste sa plateasca personal sau sa infunde puscaria!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *