Ion Nicolae, mai celebru decât firma Bouing

Ion Nicolae, mai celebru decât firma Bouing

 

În două reprise a câte o săptămână fiecare, în perioada apriliei-mai și iunie-iulie, primăria Râmnicu Vâlcea a achiziționat serviciile de dezinsecție prin combatere avio-chimică a țânțarilor, larvelor acestora și a căpușelor, pe o suprafață de 1856 hectare de teren și 260 hectare de luciu de apă și terenuri mlăștinoase. Până aici nu e nimic senzațional, dar de câteva zile gura târgului susține că Unitatea de Aviație Utilitară Craiova nu are alte avioane disponibile pentru acțiunea de dezinsecție în afara celor de tipul Boeing 737 MAX și acestea momentan consemnate la sol și etichetate ca fiind pericol public. Mai mult decât atât, cică singura autoritate pregătită în materie de avionică și securitatea zborurilor care ar putea autoriza survolarea Vâlcii de acest tip de aeronave ar fi domnul Ion Nicolae, dispărut fără amprente din peisajul politic local.

Amintesc publicului cititor că pe vremea când figura în tabloul social, politic și economic al Vâlcii, pe care l-am evocat, Ion Nicolae s-a remarcat prin intervenții spectaculoase care au șocat nu numai publicul, dar i-au lăsat năuci chiar și pe colegii consilieri. În această ordine de idei rămâne de pomină propunerea făcută de el ca pentru fluidizarea traficului rutier din Râmnicu Vâlcea să construim un pasaj subteran cu intrare pe la Troianu și ieșire la Bujoreni, moment în care un coleg, “nu spui cine, persoană importantă”, l-a călcat pe picior, i-a dat un cot și l-a lămurit la ureche: “Bă, boule, ăsta e metrou și noi n-avem bani nici măcar de un WC public!”.

Adevărul e că atunci șocul a durut, dar că până la urmă a trecut, spre a face loc azi altor minuni în măsură să ne impresioneze cu viața palpitantă: magistrații s-au mobilizat la protest și au intrat în grevă, pușcăriașii vor fi plătiți pentru că au făcut pârnaie cot la cot cu ploșnițele și cu șobolanu’, Liviu Dragnea are dureri pe la spate, Cristi Dănileț amenință că se duce cu jalba-n băț la Bruxelles, s-a inventat aspiratorul care îți face cafeaua de dimineață, mătura care te acoperă cu pătura și mașina de spălat care vine peste tine în pat.

Acestea sunt timpul și țara apostolului Ion Nicolae care este căutat să decidă cum e mai bine: să scăpăm noi de țânțari sau țânțarii de noi. Prin urmare, cine dispune de date referitoare la celebrul politician este rugat să ne comunice la interesuvalceanului.ro. Recompensă substanțială, pentru un viitor în care să intrăm pe la Troianu și să ieșim pe la Curtici. Fără țânțari!

Petrinel Ștefănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *