Săptămâna în lung și-n lat

Săptămâna în lung și-n lat

… în Vâlcea

 

Abulia colectivă, suficiența și mediocritatea cu consecințe tragice

 

Cine a fost interesat să urmărească spectacolul presei locale între anii 1990 – 2000 știe că la timpul respectiv au făcut vogă anchetele jurnalistice în toate domeniile care au animat Vâlcea: politic, social, economic, învățământ, religie, sănătate etc. Acest lucru s-a întâmplat când în plan local ajunsesem să avem chiar șase publicații în regim cotidian. După 2000, până în prezent, pe fondul reculului economic al presei tipărite, fapt care a redus dramatic numărul publicațiilor, ancheta jurnalistică a devenit în Vâlcea o rara avis, locul acesteia fiind preluat de osanalele penibile aduse finanțatorilor dispuși să-și plătească liniștea cu sume considerabile. În acest sens, renunț să mai enumăr și ceilalți factori cunoscuți de publicul larg care au dus la tăvălirea temeinică a presei scrise, căutând să evit în acest fel niște polemici inutile, pentru că nu este acesta scopul prezentului material, eu dorind, de fapt, să vă fac atenți asupra unui eveniment îmbucurător.

Colegul de breaslă Crișu Popescu, de la Gazeta Vâlceană, a publicat pe data de 22 ianuarie o anchetă jurnalistică remarcabilă, dacă nu cumva chiar explozivă, referitoare la cazul copilului Ayan Mutu, care, după internarea la Spitalul Județean Vâlcea a ajuns la București în moarte cerebrală.

Și colegii de Ziarul de Vâlcea au remarcat calitatea deosebită a anchetei jurnalistice intitulate ”Drama continuă! Dosarul neelucidat al bebelușului din Vâlcea aflat în moarte cerebrală poate ajunge la Parchet”, consemnând în nota lor că pentru prima dată autorul a prezentat lista cu numele doctorilor implicați în acest eșec dramatic al actului medical. Reproducem textul: ” Internarea prin Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SJU Vâlcea s-a făcut în ziua de 3 ianuarie. Cea care s-a ocupat, sau ar fi trebuit să se ocupe de procedurile medicale specifice UPU a fost dr. Cristina Manda. După ce a fost înregistrat şi trimis pe salon, Ayan Mutu a intrat în grija doctorului curant Angela Jugrăvescu (nr – se pare ca aceasta doamna este implicata in mai multe incidente asemanatoare – regretabile!!!). Aceasta l-a îngrijit, sau ar fi trebuit să-l îngrijească, până a doua zi. Pe 4 ianuarie cazul a fost preluat şi de şefa secţiei Pediatrie din SJU. Întrucât starea de sănătate se agrava de la o oră la alta, copilul a fost dus la secţia Terapie Intensivă, unde a fost supravegheat şi de medicul Nicolae Popescu. Doctorul care a însoţit ambulanţa şi care i-a aplicat copilului îngrijirile corespunzătoare (sau nu) a fost Cătălina Diaconescu. Se mai adaugă şi medicii de la UPU din Spitalul Judeţean Argeş, dar şi cei din secţia de Terapie Intensivă a aceluiaşi spital”.

Acestea fiind cele consemnate în cazul SJU Vâlcea, botezat după ultimele evenimente în emisiunile de știri ale televiziunilor cu acoperire națională ”Spitalul Morții”, așteptăm cu interes intervenția bisturiului administrativ al domnului director dr. Dan Ponoran, pentru repararea reputației distinsei instituții, grav avariate de ”prostia, greșeala, păcatul și lenea” spațiului balcanic în care mai operează și abulia colectivă, suficiența și mediocritatea, cu consecințe tragice.

… în țară

 

Încă o pierdere tragică pentru România de azi

 

Scriitorul, poetul, jurnalistul de mare calibru care a fascinat publicul cu cronici sportive comparabile cu cele ale lui Eugen Barbu, George Stanca, s-a stins luni, la spitalul Sfânta Maria la vârsta de 71 de ani.

Tragicul eveniment a fost comentat printre râuri de lacrimi de colegii lui din presa centrală care s-au declarat onorați că au avut privilegiul să-i fie contemporani.

Dumnezeu să-l primească printre marii condeieri pe care i-a dat neamul românesc.

 

Fata lui Rambo de România

 

Așa tată, așa fată bătută măr și bandajată! După ce a făcut furori în tabloidele de gangși a ținut capul de afiș al știrilor la televiziunile cu acoperire națională, cu ocazia unor încăierări care au devenit celebre, politicianul și omul de afaceri Cristi Boureanu a fost nevoit să-și recupereze fata bătută crunt dintr-un bar unde își sărbătorea majoratul alături de o droaie de colege. Ioana Boureanu, în timpul petrecerii, a fost încolțită în toaletă de alte trei fete care au tocat-o mărunt și cu simț de răspundere pentru lucrul bine făcut, nu în doru` lelii și de mântuială. Până la urmă, Ioana a ajuns la o farmacie unde și-a pansat rănile, dar ambițioasă ca tac`su și tot de acesta călită în bătălii dure încă din fragedul juniorat, domnișoara Boureanu a revenit în bar unde a primit și partea a doua a chelfănelii și i-a fost spart capul cu un pahar.

Acum arată ca Rambo proaspăt scăpat dintr-un lagăr vietnamez cu prizonieri de război americani.

 

…  în lume

 

Naomi Campbell, devoratoarea de bărbați celebri

 

Ziariștilor curioși să-i verifice cunoscutei vedete contorul intim în privința bărbaților celebri care au cunoscut-o în amănunt nu le-a venit să creadă peste ce monstru devorator au dat. Reproducem o mică parte din lista victimelor cu nume sonore în lumea care populează studiourile de la Hollywood: Flavio Briatore, miliardarul rus Vladislav Doronin, Gerard Butler, Joaquim Cortes, Robert de Niro, Johnny Depp, Sean Combs, Quincy Jones, Usher Raymond, miliardarul Badr Jafar, cântărețul Usher, prințul Albert de Monaco, Eric Clapton, Mike Tyson, Michael Fassbender, Kevin Costner, Silverster Stalone, Leonardo di Caprio, Leny Kravitz… și aici mi s-a blocat calculatorul!

Ultima cucerire a divei, cântărețul Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, în vârstă de 25 de ani, a declarat că sexul cu Naomi (48 de ani!) este năucitor. Bănuim că mai năucitor decât este pomelnicul predecesorilor.

 

Petrinel Ștefănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *