Oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare

Gafa săptămânii

 

O ambulanță însoțită de un doctor de nervoși și un echipaj de asistenți voinici, dotați cu o cămașă cu mâneci lungi

 

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a comis din nou o ghiolbănie care îi asigură calitatea de lider inconstestabil în topul gafeurilor săptămânii, așa cum a fost remarcat de majoritatea publicațiilor locale. Reproducem unul dintre titlurile cu care a fost pus la colț fruntașul liberal care păruse să-și fi pierdut uzul rațiunii. Cică s-ar fi aflat în pragul fandacsiei: ”Dictatură de neam prost la Râmnicu Vâlcea, Buican era să-și bată o  colegă de partid”. Joi,  1 februarie, înainte de începerea ședinței consilierilor județeni ai PNL, în care trebuia să fie ales noul lider de grup, Buican l-a împiedicat pe consilierul Samoil Vâlcu să intre în sală, motivând că politicianul PNL a fost exclus din partid și ignorând că acesta mai are o cale de atac asupra deciziei abuzive, la instanțele superioare de judecată ale partidului.

Când a mai văzut-o și pe consiliera Roxana Călina Roșu, vinovată alături de PSD pentru reabilitarea garajelor din curtea CJ, Buican a luat foc și, fără intervenția unor dintre cei prezenți la eveniment, întâlnirea ar fi degenerat într-o păruială care până la urmă s-a stins în violențe verbale de nereprodus și în amenințări cu bătaia.

În urma acestui tip de comportament aberant și care s-a repetat cu o frecvență îngrijorătoare în ultimul timp, la ședințele PNL ar trebui să fie deplasată o ambulanță însoțită de un doctor de nervoși și de un echipaj voinic, dotați toți cu o cămașă cu mâneci largi pentru domnul deputat.

Declarația săptămânii

 

Monseurul și-a ieșit din țâțâni

 

Vorba îi aparține doamnei consilier județean Roxana Călina care reclamă comportamentul suburban al președintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, care a dat în clocot și cu greu a fost oprit de colegii săi să nu  cotonogească ”reacțiunea”. Cuvântul stimabilei: ” ,,Am intrat în sediu pentru că era o ședință de grup a consilierilor județeni liberali. Domnul deputat m-a văzut și a ieșit din birou repezindu-se la mine. Striga să ies afară că nu am ce să caut acolo, că sunt radiată din partid și mi-a spus că-mi dă un șut. A venit foarte aproape de mine! Am crezut că ori mă lovește, ori mă trage afară din sediu. Evident că m-am speriat și am intrat într-o sală de ședințe, încercând să-i ies din vizor. Totuși, l-am mai auzit adresându-mi în continuare injurii pe care nu le pot reproduce și, oricum, vreau să le uit. Încă mă gândesc dacă-l acționez în instanță sau nu”.

Personalitatea săptămânii

 

Comunicat

 

Atent la situațiile cu care se confruntă pacienții asigurați, internați în spitalele din județ, președintele-director general al CAS Vâlcea, Constantin Alin Voiculeț, a dat publicității următorul comunicat în urma căruia îl considerăm personalitatea săptămânii: ” În scopul sprijinirii activitatii desfasurate de spitalele din judetul Valcea, pornind de la necesitatile financiare ale acestora si pentru evitarea unor disfunctionalitati in derularea activitatii furnizorilor de servicii medicale, CAS Valcea a considerat necesar sa solicite o suplimentare a creditelor de angajament pentru trimestrul I 2019.
Astfel, in baza unei note de fundamentare elaborata in urma unei analize amanuntite a necesarului de fonduri pentru fiecare spital in parte, in sensul acoperirii nivelului de cheltuieli atat materiale cat si de personal, CAS Valcea a primit o suplimentare in valoare de peste 500.000 lei.
Suma a fost repartizata, in baza actelor aditionale incheiate, fiecarui spital public din judetul Valcea valoarea determinata cu respectarea stricta a prevederilor legale in vigoare.
În acest fel, asiguratii CAS Valcea, in calitatea lor de contribuabili la fondul national de asigurari de sanatate, pot beneficia in urmatoarea perioada de servicii medicale in conditii optime si de calitate.
Pe această cale, reamintim asiguratilor din judet, care au nevoie de servicii medicale spitalicesti, ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, spitalele sunt obligate să suporte din suma contractată pentru furnizarea de servicii medicale spitaliceşti pentru asiguraţii internaţi în regim de spitalizare continuă şi în regim de spitalizare de zi toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective precum şi pentru investigaţii paraclinice şi pentru medicamente – în limita listei prezentată la contractare –, materiale sanitare s.a.
În cazul in care asiguratilor din judetul Valcea nu li se respecta de catre spitalele aflate in relatie contractuala cu institutia noastra drepturile prezentate in comunicat, rugam sa ne semnaleze aceste situatii pe adresa de mailcasvl@rdslink.ro sau casvl@casvl.ro, la fax 0250/737949 sau la sediul institutiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *