Gura târgului

Gura târgului

Să mai vină un rând pentru Vuza Cuza!

 

Cică directorilor și celorlalți șefi, șefuleți și șefuți de la Combinat, aflați sub comanda noului patron Ștefan Vuza, le-ar fi murit găina cu ouă fierte, iar câinii cu covrigi în coadă care le asigurau un trai de huzur până acum, un program lejer pe ditamai purcoiul de bani, au turbat și s-au mistuit în zările mohorâte.

Am aflat asta ascultând, fără să vreau, pentru că erau cu sonorul dat la maxim, dialogul dintre doi tovarăși de pahar, în mod sigur muncitori la Oltchim.

Unul dintre ei: ”Bă, hai noroc, să trăiască Vuza că le-a tăiat macaroana!”. Celălalt, cu entuziasm pionieresc: ”Să trăiască, mă, cu tot neamu„ lui că nimeni nu se gândea că nebunu„ de moldovean (Vuza n.a.) o să vină la lucru de la cinci dimineața, să-și aștepte boierii care și-au făcut apariția după opt și jumătate, când alții erau sătui de atâta muncă”. Primul: ”I-am văzut cum le-au căzut fețele când le-a spus că dacă el vine la cinci, ei trebuie să fie la lucru de la patru, că nici acum nu-mi vine să cred că a fost adevărat!”. Celălalt: ”Adevărat a-nviat! Să mai vină un rând pentru Vuza Cuza!”.

 

Soarta grea, misia dură și urmarea pe măsură!

 

Presa locală, care alimentează foamea de bârfă a Vâlcii, a aruncat pe tarabă o știre năucitoare pentru publicul feminin panicat de perspectiva unei tragedii cum nu s-a mai văzut de la ale potoape încoace.

Cică s-ar fi aflat „pe surse” că primarul stațiunii Băile Govora, dezgustat de mârlăniile cu care i se răspunde generozității și mărinimiei manifestate față de aligatorii săi, ar fi declarat că la sfârșitul acestui mandat se va călugări, socotind că pacea mănăstirii îi va pansa rănile sufletești produse de îndelungata păstorire a primăriei.

Chestiunea e că monseurii presei vâlcene la vârful ei de azi nu au marcat cu poarta goală, cum ar veni, pentru că atacantu’ nu a precizat că primarul de la Govora se va călugări într-o mănăstire… de maici! Dumnezeu să-l ajute, că Guvernul nu văd să mai aibă cum și cu ce întru mântuirea întregului sobor de cuvioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *