Săptămâna în lung și-n lat

Săptămâna în lung și-n lat

… în Vâlcea

 

Romprest Energy, obligată să-și plătească lăcomia, prostia și incapacitatea de a rezolva serviciul pe care și l-a asumat        

 

În 2015, Asocierea SC Romprest Energy SRL și SC Compania Romprest Service SA a câștigat licitația cu obiectul ”Delegarea unor activități componente ale Serviciului Public de Salubrizare în Municipiul Râmnicu Vâlcea”.

Tipăteștii Moșiei Zăvoiului de la acea vreme ne-au pricopsit cu dandanaua Romprest chiar dacă aceasta nu avea stație de sortare a reziduurilor menajere și, prin urmare, nu putea să aibă acces la depozitul de la Fețeni. Așa s-a ajuns ca din decembrie 2015 gunoiul municipiului Râmnicu Vâlcea să fie plimbat la o stație de sortare din București și societatea de salubrizare să factureze primăriei plata excursiei până în noiembrie 2017, în valoare de 4.821.097 lei. Au urmat procese în conflictul dintre primărie și societatea de salubrizare cu care ne-au fericit niște idioți cu mintea vraiște, pentru ca în săptămâna care a trecut, o informare oficială a Primăriei Municipiului să ne lămurească după cum urmează: ” Cum Municipiul Râmnicu Vâlcea nu a recunoscut niciodată această cheltuială, prin acţiunea ce a format obiectul dosarului nr. 761/90/2016 al Tribunalului Vâlcea, S.C. ROMPREST ENERGY SRL a solicitat instanţei obligarea municipiului la plata sumei de 1.230.016,93 lei, reprezentând cheltuieli cu transportul deşeurilor colectate de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea până la staţia de sortare/tratare deşeuri Rom Waste Solution SRL de la Chiajna, jud. Ilfov, cheltuieli calculate până în luna august 2016.

Prin Sentinţa civilă nr. 355/08.02.2018, Tribunalul Vâlcea a respins cererea formulată de S.C. ROMPREST ENERGY SRL ca neîntemeiată, aceasta fiind obligată şi la plata cheltuielilor de judecată.

Împotriva acestei hotărâri S.C. ROMPREST ENERGY SRL a formulat recurs, iar în timpul judecării recursului, a formulat şi o cerere de strămutare, dar  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins această solicitare. În data de 14 noiembrie, Curtea de Apel Piteşti, prin Decizia nr. 2356, a respins recursul ca nefondat, hotărârea rămânând definitivă.

Această soluţie este foarte importantă având în vedere că dacă SC Romprest ar fi câştigat procesul, Municipiul Râmnicu Vâlcea ar fi fost obligat să plătească suma de 1.230.016,93 lei, plus cheltuieli de judecată, în acelaşi timp, SC Romprest având deschisă calea pentru a solicita şi a obţine restul de sume până la concurenţa valorii de 4.821.097,93 lei pentru care a emis facturi.

În perioada următoare, Municipiul Râmnicu Vâlcea va solicita S.C. ROMPREST ENERGY SRL achitarea tuturor cheltuielilor de judecată ocazionate de acest dosar”.

P.S. Marele noroc al vâlcenilor, că nu i-a răpus ”olera” în verile caniculare, cu mormanele de gunoi până la acoperiș, a fost exploatarea de sare de la Ocnele Mari, care a furnizat materialul necesar tratării acestei mizerii (în toată complexitatea ei) să nu se strice la ghenă și să nu-și schimbe calitățile organoleptice pe drumul de la Râmnicu Vâlcea la Chiajna.

 

… în țară

 

Ultimatum pentru demenți   

 

Circulă pe internet vești despre o mobilizare masivă a idioților care intenționează să saboteze (după modelul 10 august) manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naționale. În acest sens, m-a făcut atent știrea că în Alba Iulia, apartamentele din Zona Zero, cu deschidere și cu vedere la Parcul Unirii, unde vor avea loc parada militară și defilarea populară a florii patrioților români din Transilvania, au fost închiriate încă din urmă cu două luni la prețuri exorbitante, pe care nu și le pot permite niște turiști obișnuiți.

Acești turiști ”neobișnuiți” și colaboratorii lor răspândiți în mulțimea celor veniți cu sufletul curat și cu gândul la România, de sărbătoarea Ei, ar trebui să știe că Jandarmeria Română, după atacurile mârșave la care a fost supusă, și-a întărit sufletul și credința în izbânda misiunii asumate, așa cum au făcut-o eroii pompieri de pe Dealul Spirii.

Dar, nu am spus tot. O fac acum și consider că este ultimatumul necesar: din Oaș, din Maramureș, din inima dacilor liberi, vin la Alba Iulia urmașii celor care au împlinit România Mare. Nu vin în mașini de luptă. Vor fi acolo în căruță, ca în urmă cu 100 de ani, în straie populare, cu clop, cu straița cu merinde și cu cuțâtu’ care le întregește portul.

Aventurierii care nu se gândesc ce-i așteaptă trebuie să știe că la oamenii ăștia cuțâtu’ e mai rapid decât cugetu’ atunci când le ameninți țara lor păstrată și vegheată cu strășnicie așa cum li s-a transmis din generație în generație.

 

… în lume

 

Puseu de pubertate la andropauză    

 

Prin lumea în care își face veacu’ să scape de dracu’, președintele Iohannis își discursul politic ca pe izmenele proaspăt pătate. Cică nu mai suntem nepregătiți să preluăm președinția în UE, ci foarte capabili și mai dihai ca nicicând. Temeiul subitei suciri de la pesimism la optimism a primului om al țării ar fi fost schimbarea unui ministru sau a tamponului primei doamne a Europei. În periplul din Anglia și Franța, Friț a omis să ne comunice care a fost cauza reală care i-a determinat schimbarea vocii. Poate o fi fost un episode de turbulență a pubertății politicianului lovit la andropauză de un semn din chiloții politicii obscene în care se pupă cu merkelismele Europei ca într-un film pentru adulții lumii maneliști, fundaci și voyeuri aplaudaci.

Petrinel Ştefănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *