Din sfinţirea Catedralei Neamului şi chemarea la unitate, printr-o minune

Din sfinţirea Catedralei Neamului şi chemarea la unitate, printr-o minune

Săptămâna premergătoare zilei în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri a fost marcată de două evenimente de importanţă deosebită: săvârşirea primei slujbe din Catedrala Neamului, sâmbătă, de Ziua Eroilor şi sfinţirea altarului şi a catapetesmei, duminică, de Prăznuirea odovaniei Intrării în biserică a Maicii Domnului.

Cu această ocazie, înalţii ierarhi ai BOR au zidit în piciorul Sfintei Mese, din altarul celui mai impresionant locaş de cult, lângă rămăşiţele albite de vreme ale unor soldaţi români căzuţi pe câmpul de luptă listele de pomenire cu numele a peste 350 de mii de eroi care au făcut jertfa supremă pentru România.

Patriarhul Bartolomeu I, al Bisericii Ortodoxe de la Constantinopol şi Mitropolitul Hrisostom de Patra al Bisericii Ortodoxe din Grecia au participat la marea sărbătoare, aducând la Bucureşti moaştele reprezentate de mâna dreaptă a sfântului Andrei, ocrotitorul României.

Pentru slujba sfinţirii Catedralei Neamului, de sărbătoarea Intrării în biserică Maicii Domnului, în capitală s-au deplasat mai mult de 700 de autocare cu români credincioşi şi patrioţi, din toate zonele ţării, punând în evidenţă importanţa evenimentului marcat semnificativ de numărul uriaş de participanţi, între care am remarcat în biserică, în prim-plan, prezenţa primului ministru însoţit de membrii Guvernului.

Este evident că înfăptuirea acestor evenimente înainte de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri se datorează eforturilor BOR al cărei Înalt Sinod a remarcat imperativul realizării unei reconcilieri şi chiar a unităţii clasei politice şi a părţilor din populaţie pe care aceasta le influenţează, pentru că, o dată cu unitatea în spirit, putem să avem speranţa depăşirii orgoliilor mărunte şi a intereselor meschine.

Interesuvalceanului.ro a obţinut promisiunea domnului profesor dr. Ion Predescu, invitat la sfinţirea Catedralei Neamului, că ne va oferi o corespondenţă cu amănunte de la faţa locului, care au mişcat această iniţiativă inspirată şi curajoasă a Bisericii. Cât de eficientă va fi, rămâne să vedem aici şi acum, pentru că bănuiesc că în viaţa de dincolo vom avea destul timp să ne resemnăm cu tovărăşia delatorilor de pe la înaltele cancelarii ale UE, mutate şi ele cu timpul la cerurile de sub preşedinţia Celui Atotputernic. Este nevoie de această minune cu care BOR să-şi probeze utilitatea şi eficienţa. Dă, Doamne!

Petrinel Ştefănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *