Oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare

Întrebarea Centenarului

 

Ce îi lipsește României?

 

În săptămâna premergătoare sărbătoririi Centenarului Unirii, postul de televiziune Antena 3 a lansat un concurs în care vor fi premiați cei mai inspirați să dea un răspuns în măsură să lămurească întrebarea ”Ce îi lipsește României?”.

Publicația ”Interesuvalceanului.ro” a apreciat că inițiativa în discuție este interesantă și, la rândul ei, a pasat întrebarea propriilor cititori de la care evidențiază următoarele răspunsuri:

1 – un patriot cum a fost Ceaușescu.

2 – tichia de mărgăritar pentru președintele Iohannis și corul lui de lingăi cu simbrie.

3 – un popor mai înțelept, mai lucid, mai educat, mai unit, mai responsabil pentru țara lui și niște conducători mai puțin aplecați în fața înaltelor cancelarii ale Europei.

4 – un țel pe măsura posibilităților ei și ale noastre.

5 – încă o șansă de la Dumnezeu, după toate cele cu care ne-a blagoslovit până acum, de care să nu ne mai batem joc din nou.

Ce îi lipsește României? Răspunde interesuvalceanului.ro:

Eu și tu! Eu și tu îi lipsim României și ăsta este cel mai dureros, cel mai tragic, cel mai devastator și cel mai acuzator adevăr: noi îi lipsim țării noastre!

 

Evenimentul săptămânii

 

În Guvernul Dăncilă 2 avem un ministru vâlcean

 

Presa Vâlcii salută cu satisfacție și cu speranță numirea senatorului Bogdan Matei la conducerea Ministerului Tineretului și Sportului, care ar putea să urgenteze procedura pentru predarea Sălii Sporturilor ”Traian” în administrarea Primăriei Râmnicu Vâlcea, proiectul fiind acum în faza de avizare a diverselor ministere. De asemenea, numirea noului ministru ne face să tragem nădejde că vâlceanul nostru va găsi posibilitatea alocării unor fonduri necesare scoaterii din starea de ruină a taberelor școlare de la Călimănești și Brădișor care au făcut fericite de-a lungul timpului atâtea mii de elevi.

 

Personalitatea săptămânii

 

Concurs pentru case solare în Dubai

 

O tânără din municipiul Râmnicu Vâlcea, Ioana Valentina Anuțoiu, absolventă a Colegiului Național ”Alexandru Lahovari”, profilul Matematică-informatică, a izbutit performanța de a face parte din echipa EFdeN, reprezentanta României la Solar Decathlon, cea mai importantă competiție de case solare, care are loc acum în Dubai. Competiția va premia proiectarea și construirea unor case solare inteligente, în armonie perfectă cu condițiile climatice din Orientul Mijlociu.

Interesuvalceanului.ro o felicită pe temerara vâlceancă pentru succesul ei deosebit și are bucuria să o menționeze ”Personalitatea săptămânii”.

 

Gafa săptămânii, a lunii și a anului

 

Primar cu boala pisicii

 

Constantin Bârzăgeanu, primarul comunei Mihăești, a recidivat în boala de a pune lăbuța pe lucruri care nu îi aparțin. Am spus că a recidivat în această rușinoasă meteahnă pentru că prin 2007 a mai fost surprins la furat în complexul Billa de unde a sustras un flacon cu parfum scump. De această dată, aflat într-un hotel din Băile Felix, unde fusese cazat pentru a participa la un seminar pe tema combaterii corupției, neicușoru` a făcut subit o pasiune irezistibilă pentru peria electrică de lustruit pantofii, aflată în dotarea camerei care îi fusese repartizată de gazde.

Prin urmare, pradă acestui ”coup de foudre” în care și-a pierdut uzul rațiunii, primarele vâlcean a făcut peria pierdută în propriul bagaj.

Din fericire pentru gazdele păgubite, camerele de luat vederi au surprins și au înregistrat cadru cu cadru tot filmul ninjării periei buclucașe pe care edilul a înapoiat-o într-un final, prin curier, motivându-și gestul reprobabil și rușinos cu o explicație de-a dreptul jegoasă: ”Am comis o glumă proastă”.

Parafrazându-l pe conu` Iancu, nici dracu` nu-i mai ”reperează” onoarea harcea-parcea!

 

Petrinel Ştefănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *