Săptămâna în lung şi-n lat

Săptămâna în lung şi-n lat

… în Vâlcea

 

Bâjbâieli şi bâlbâieli ale denunţătorului Crinu Popescu la ÎCCJ, în dosarul lui Mircia Gutău

 

În urma audierii în faţa magistraţilor de la ÎCCJ a lui Crinu Popescu şi a martorului Toma Florescu, maestrul Octavian Fieroiu a dat publicităţii concluziile sale din care reproducem în continuare pasajele care ni s-au părut mai interesante.

Octavian Fieroiu: ”Avem elemente care constituie argumente imbatabile că minte. Nu-şi mai aduce aminte nici că a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1000 de lei de către primarul Gutău. Martorul Toma Florescu, angajat al lui Crinu Popescu, bate câmpii, recunoscând toate cele din care se poate constata instigarea la mărturie mincinoasă.

Dacă va câştiga soluţia favorabilă, va fi respingerea recursului, dar asta ar însemna confirmarea hotărârilor anterioare prin care s-a dispus achitarea primarului Mircia Gutău. Ar fi nu numai împotriva tuturor principiilor de drept, dar ar friza absurdul ca adminţându-ni-se nouă demersul la CEDO şi constatându-se că Mircia Gutău nu a avut parte de un proces echitabil, să se înrăutăţească situaţia”.

Constatăm că reputatul maestro Octavia Fieroiu respinge categoric variant ca magistraţii ÎCCJ să întoarcă situaţia împotriva primarului Mircia Gutău, ignorând ceea ce se întâmplă ca urmare a acţiunii la CEDO.

 

Nebunului, tichia de mărgăritar şi chelului, creierul pe bigudiuri

 

Ionel Vlădulescu, primarul comunei Budeşti, vrea să-şi doteze localitatea cu un aeroport pentru avioane de mici dimensiuni şi cu un heliport. Cică, pe locul păşunilor, ar trebui să facă o pistă de 600 de metri. Îi aduc aminte că şi omologul său din sudul judeţului, Horia Horăscu, a avut un proiect asemănător, dar că i-a ieşit până la urmă o ciudăţenie nu în lungime, ci în adâncime, conform ironiilor făcute de contribuabili pe seama… pistei primarului. Să nu-l uităm nici pe şeful topului edililor vizionari, Ion Nicolae, care plănuia să intrăm în Râmnicu  Vâlcea, din Troianu, pe sub pământ, spre a ieşi la lumină dincolo, pe la Bujoreni!

În cazul acesta, rămâne ca în titlul ştirii, cu toată consideraţia…

 

… în ţară

 

Minunea s-a întors în cer, acolo de unde a venit să fascineze o lume nebună de dor s-o iubească

 

Este jale mare la Craiova şi în toată suflarea împătimiţilor fotbalului din ţară care au putut să urmărească în direct pe toate canalele TV cu acoperire naţională cum în dimineaţa zilei de marţi, 23 octombrie, o gardă de militari ai Regimentului Scorpionii Negri au depus, pe stadionul Ion Oblemenco, sicriul cu trupul lui Ilie Balaci.

FRF, ca biata văduvă olteancă, renumită pentru talentul la colivele artistice şi pomenirile încă de viu ale defunctului, chestiuni în care a atins desăvârşirea în ultimii 20 de ani, a decretat şapte zile de doliu în fotbalul românesc, când atât fotbaliştii autohtoni, cât şi cei de pripas sau naturalizaţi vor ţine la debutul partidelor un minut de reculegere, fiecare pe limba lui, având pe mâneca tricoului însemnul de doliu al ortodocşilor, dar de neînţeles pentru mulţi adepţi ai altor religii, cum ar fi poarta nouă pentru fiul vacii.

Şi, uite aşa, a mai căzut o lacrimă într-un pahar plin de amar în faţa căruia mi-l imaginez în ultimul ceas pe Ilie Balaci ca pe Moromete în căruţă cu fiu-său Nicolae, pe drumul Craiovei, întrebându-l, dar mai degrabă întrebându-se: ”Unde mergem noi, domnule?”.

 

Galera justiţiei române

 

În urma ultimelor reacţii ale UE, la revocarea procurorului general Augustin Lazăr, nu mai încape îndoială că galera la care este condamnată Justiţia din România este o gondolă silită să vâslească pe uscat, pe traseul Veneţia – Bruxelles – Bucureşti, conform intereselor Occidentului în partea Europei unde supravieţuim cu statutul de colonie în parteneriat cu stăpânul. În acest sens, declaraţia lui Jean Claude Junker, după discursul lui Iohannis în faţa pereţilor sălii Consiliului Europei, este ”o monstră” de sinceritate cinică: ”România este în prezent o ţară dinamică”.

Traducerea noastră din franţuzeasca de periferie mondializată este că România dă tot ce are cu un dinamism sinucigaş şi că primeşte prafu’ de pe tobă, fericită în banca ei de codaş…

 

… în lume

 

Cataclisma dă peste noi la 10 mai 2061

 

Cel puţin aşa anunţă o echipă de cercetători de la Institutul Tehnologic din Massachussets ai cărui specialişti au calculat că la data respectivă ne va lovi ”Comeata” Halley care se va poziţiona pe o traiectorie de coliziune cu Terra.

La baza teoriei lor, autorii previziunii citează capitolele 8 şi 10 din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul: ”Şi a trâmbiţat al treilea înger şi a căzut din cer o stea uriaşă, arzând ca o făclie şi s-a prăbuşit peste izvoarele apelor”.

Aşa au ajuns să-şi îndrepte atenţia spre cometa Halley care a mai trecut pe lângă planeta noastră în 1986, băgând lumea ştiinţifică în răcori cu dimensiunile ei considerabile: lungimea 16,1 km, lăţimea 8,1 km şi înălţimea 8 km.

În Brazilia, tânăra Fernanda de Assis, în vârstă de 25 de ani, a avut nefericita inspiraţie să-şi facă un implant de silicon pentru mărirea feselor, într-o clinică neautorizată, să-şi determine soţul să fie mai interesat de ea. La două zile după intervenţia chirurgicală, tânăra a murit din cauza unor complicaţii postoperatorii.

Prin urmare, concluzia e că nu trebuie să aştepţi comeata să-ţi spargă curu’ bombat artificial, dacă eşti destul de proastă să ţi-l modifici pe cel dăruit din naştere.

 

Petrinel Ştefănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *