Oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare

Personalitatea săptămânii

Ștefan Prală, implicat total în stoparea prăpădului

Am înregistrat mai mult de o lună de dezastre cauzate de ploile care s-au abătut peste toată țara cu o furie cum rar am mai văzut și, potrivit informărilor ANM, se pare că necazurile vor continua. Inundațiile, alunecările de teren, evacuările de persoane și potopul soldat cu victime umane, ca să nu mai vorbim de imensele pagube materiale, sunt la ordinea zilei.
În această situație dramatică, biroul de presă al ABA-Olt a dat publicității un comunicat pentru informarea asupra eforturilor depuse de instituție și de directorul acesteia pentru contracararea efectelor diluviului care pare să nu se mai oprească: ”Duminică seara , 08 iunie 2018, s-a deplasat în zona râului Topolog , comuna Nicolae Bălcescu, unde a sosit domnul Ministru al Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat și directorul General al A.N. ,,Apele Române’’, domnul Victor Sandu, pentru evaluarea situației din teren și identificarea soluțiilor optime de intervenție.
Luni, 09 iunie 2018, s-a deplasat în jud. Sibiu în zona râului Cibin. La remedierea situației S.G.A. Vâlcea a intervenit cu: Formația de Intervenție Rapidă Alțâna (6 agenți hidrotehnici, un buldoexcavator, motopompe și 200 de saci cu nisip).
Tot luni, s-a deplasat în localitatea Malaia pr. Lotru, pct. “râpa Brădișor, unde S.G.A. Vâlcea a intervenit cu un excavator pentru deblocarea albiei de aluviunile provenite de pe versant mal stâng.
Marți dimineața a fost prezent împreună cu personalul din cadrul S.G.A. Vâlcea, la intervenția din comuna Nicolae Bălcescu, pe pârâul Topolog. Pentru protecția locuitorilor din zona drumului județean 678D, a rețelei de alimentare cu apă și a rețelei electrice s-a intervenit cu un excavator și un bulldozer.
Marți în jurul prânzului a fost prezent în comuna Alunu, zona haldei de steril punct Gropile, pentru constatarea lucrărilor efectuate .
De marți seara, până miercuri ora 18.00, domnul Ștefan Prală, a dirijat intervențiile de pe pârâul Stăncălau. În urma intervenților s-a realizat închiderea breșelor formate, pentru siguranța locuințelor și terenurilor din zonă.
Monitorizarea zonelor afectate continuă cu personal și mijloace de intervenție din cadrul formaţiilor teritoriale de lucru până la normalizarea situației, pe cursurile de apă din Bh.Olt.
Totodată, având în vedere PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL: 25.07.2018 – 27.07.2018 (ÎN JUDEŢ vremea va fi instabilă, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Pe arii extinse vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor cumula 25-30 l/mp, izolat 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări de scurtă durată ce vor lua aspect de vijelie), suntem pregatiți să intervenim cu personalul formațiilor de lucru și utilajele din dotare, acolo unde situația o impune”.
Dincolo de comunicatul care pare să fie un pic prea laudativ (și cum n-ar fi așa, când e vorba de biroul de presă al instituției pe care o conduce) Ștefan Prală, cu o constituție fizică de invidiat, fost sportive de performanță gata oricând să înfrunte cele mai periculoase provocări este clar că a găsit, în sfârșit, locul unde își poate demonstra capacitatea și aptitudinile.
Oricum ar fi, recunoaștem că directorul ABA-Olt a speriat ploile și ne-a adus vara mult dorită. Nu facem referire la faptul că vara incendiară a venit pe 10 august…

Topul gafeurilor

Capul de afiș îl țin miniștrii Petre Daea și Viorica Dăncilă

Într-o declarație preluată și difuzată de toate posturile de televiziune cu acoperire națională, vizibil copleșit emoțional și cu sufletul distrus de catastrofa biologică fără precedent care a lovit devastator agricultura României în cel mai sensibil sector, zootehnia, ministrul nostru a afirmat că, în cazul incinerării porcilor infectați sau morți din cauza pestei porcine africane, ”este ca la Auschwitz”. Atât le-a trebuit responsabililor ambasadei statului Israel la București pentru a-l țintui la gard pe ministrul Petre Daea, fără să se gândească o clipă că într-un așa dezastru numai la sensibilitățile diplomaților israelieni nu era atent bietul om… Șalom!
Și primul-ministru, Viorica Dăncilă, a gafat impardonabil, în misiune oficială la Podgorica, când a declarat că e bucuroasă să fie prima dată în Priștina, capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România. A fost ca și cum omologul ei s-ar fi prezentat la București spunând că e fericit să fie pentru prima dată la Budapesta! Cum nu s-a inventat un vaccin împotriva pestei porcine, singura măsură valabilă fiind eutanasierea și cum nici prostia n-are leac, îi las pe cititori să-și imagineze cum ar trebui să fie tratată doamna prim-ministru, obișnuită să gândescă numai dusă de mână, ca orbu, de președintele PSD Liviu Dragnea: măcar s-o pârlim superficial, la un foc de brichetă, atât cât să nu se supere onorata ambasadă…

Evenimentul săptămânii, al lunii și al anului

Supercupa României la handbal feminin, cucerită de SCM Râmnicu Vâlcea

Sâmbătă, 25 august 2018, în Sala Polivalentă din București, după o partidă de zile mari, cu răsturnări de scor dramatice, echipa feminină de handbal SCM Râmnicu Vâlcea a învins CSM București, una dintre cele mai titrate din Europa, adjudecândul-și prețiosul trofeu.
La sfârșitul meciului, edilul municipiului de sub dealul Capela, Mircia Gutău, el însuși fost perfomer de top pe tatami, a coborât din tribună pe teren să-și felicite și să îmbrățișeze jucătoarele care ne-au făcut onoare prin prestația lor: Irina Glibko – 11 goluri, Alicia Fernandez Fraga – 4, Natalia Vasilevskaia – 4, Marija Petrovic – 4, Marta Lopez Hererra – 3, Raluca Băcăoanu – 3, Cristina Florică – 2, Samara Da Silva Vieira – 2. În cadrul unei ceremonii de premiere, înainte de partidă, Irina Glibko a fost distinsă cu trofeul de golgheter al Ligii Naționale pentru performanța din sezonul trecut.
Felicitări echipei, suporterilor și Administrației Vâlcii care au condus SCM la această performanță memorabilă! La mulți ani și un buchet de flori vouă, pentru că vă iubim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *