Oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare

Declaraţia săptămânii

„Iulie 2016 – iulie 2018, doi ani împreună cu voia lui Dumnezeu şi cu ajutorul oamenilor!”

Presa vâlceană reproduce în spaţii ample înregistrarea bilanţului făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Costi Rădulescu, la doi ani de la instalarea la conducerea instituţiei: „După doi ani în această funcţie, mă gândesc la Dumnezeu. Cu voia lui Dumnezeu şi cu ajutorul oamenilor am ajuns în această funcţie şi am parcurs aceşti ani. Le mulţumesc vâlcenilor pentru aceşti doi ani şi le mulţumesc anticipat pentru următorii doi ani în care vom face şi alte fapte bune. De asemenea, vreau să îi mulţumesc primarului Râmnicului, Mircia Gutău, pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o în această perioadă. Din prima zi de mandate ne-am înţeles. Sunt doi ani petrecuţi împreună cu echipa de vicepreşedinţi. Şi lor le mulţumesc. Şi consilierilor judeţeni le mulţumesc, indiferent de partidul din care fac parte. Normal că le mulţumesc şi colegilor din instituţie, alături de care am mers pe teren zi de zi. Sunt foarte importanţi, chiar dacă nu sunt persoane care ies în evidenţă. Când e vorba de Consiliul Judeţean nu este importantă politica, nu este important partidul din care provin primarii, şi lor le mulţumesc pentru colaborare”.
Materialul prezentat de preşedintele CJ se desfăşoară pe parcursul unei întregi pagini de ziar, din care Interesu vâlceanului reproduce următoarele intertitluri:
Au fost atrase în judeţ 172 mililoane euro
Proiecte de zeci de milioane de euro
Spitalul Judeţean Vâlcea – investiţii în aparatura medical
CET Govora – reabilitare pe fonduri europene
RAJDP – profit real
Investiţii viitoare
Bani pentru primării
Pentru onestitate şi transparenţă considerăm că bilanţul preşedintelui Costi Rădulescu consitutie declaraţia săptămânii.

Evenimentul săpămânii

Nefertiti kaput, meine herrn!

Evenimentul săptămânii, al lunii şi al anului este scoaterea în afara DNA a procurorului Laura Codruţa Kovesi, anunţată de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, care după 32 de zile de la decizia CCR, cu fierea la gâlci şi cu dinţii strânşi să nu risipească bucăţile, primul bărbat al ţării, din buda buncărului de la Cotroceni, şi-a însărcinat subordonata să aducă la cunoştinţa poporului că „Nefertiti kaput, meine herrn”!
La puţin timp după comunicatul dat publicităţii de doamna Puşcalău (!), purtătoarea de vorbe a Cotrocenilor, a apărut şi Kovesi la televiziunile cu acoperire naţională, cu un discurs de adio din sediul DNA, având în spatele ei, pe o scară interioară, un cor antic format din procurori, grefieri, ofiţeri de poliţie şi alţi funcţionari mărunţi, probabil din cei cu identitatea protejată, după calitatea precară a costumaţiei, cu nişte feţe de ai fi zis că şi-au luat deja doza de cucută, decişi să moară pe scenă pentru gloria muzelor Melpomene şi Thalia şi a urmaşei acestora în linie directă, Kioruţa.
Haideţi, că aşa ceva n-au îndrăznit să spună nici chiar cele trei graţii sau greţuri (cum vreţi să le spuneţi) ale culturii României de azi, Cărtărescu, Liiceanu şi Cristian Tudor Popescu, laţi de admiraţie la picioarele fostei şefe a DNA!

Personalitatea săptămânii

Un gest de onoare şi de verticalitate morală

După ce aproape un sfert de veac a ţinut steagul sus pentru formaţiunea politică în care s-a înrolat, Victor Giosan s-a retras oficial din PNL, dându-şi în prealabil demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Râmnicu Vâlcea. Politicianul şi-a motivat deciziile cu faptul că nu a putut să fie de acord cu deputatul Cristian Buican de a sprijini în Parlament votarea legii pentru atribuirea de pensii suplimentare primarilor, dar din informaţiile deţinute de noi, pentru fostul fruntaş PNL ultimul gest al şefului său politic ar fi fost doar bomboana pusă acum pe coliva pregătită cu mai mult timp înainte şi cu slujbele împlinite la zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *