Oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare

Personalitatea săptămânii
Un itinerar ciudat şi spectaculos: Bucureşti – Tel Aviv – Râmnicu Vâlcea
Subprefectul Aurora Gherghina, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Adrian Buşu, Remus Grigorescu, mai mulţi politicieni şi peste 100 de elevi s-au întâlnit pe data de 7.05.2018 la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul cu ministrul de Externe Teodor Meleşcanu. Venerabilul politician susţinut de ALDE le-a oferit elevilor un curs scurt despre diplomaţie, presărat cu glume pentru a le capta atenţia şi a le stimula interesul în cazul domeniului abordat.
În conjunctura complexă a relaţiilor internaţionale şi a situaţiei din ţară, complicate de propunerea relocării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, Teodor Meleşcanu a găsit totuşi posibilitatea şi timpul necesar întâlnirii cu tinerii vâlceni. Chiar dacă am suspectat gestul ca fiind parte a unei tactici preelectorale, în interesu’ vâlceanului îl apreciez pe distinsul diplomat “Personaliatea săptâmânii”.
Declaraţia săptămânii
A înnebunit salcâmu’
Găsesc o postare pe Facebook, făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Costi Rădulescu:
“Vâlcea… cel mai frumos judeţ din România!
Vâlcea este înmiresmat… parfumat şi bâzâit în aceste zile!
Se face mierea… salcâmul e în floare!
Veniţi pe la noi… din sud până în nord Vâlcea vi se dăruieşte înmiresmat de salcâmi în aceste zile!
Bucurie, sănătate şi miere de la Vâlcea!”
Dacă asociezi versurile (pe care le consider declaraţia săptămânii) cu isprava de a plimba un grup numeros de politicieni prin judeţ, aş da să zic că preşedintele CJ este deja în plină campanie… de publicitate pentru Vâlcea. Este o surpriză plăcută să descoperi că un politician de talia lui (!), hârşit în disputele violente cu adcversarii (dispute care oferă de obicei materialele rubricii de faţă) este capabil de un asemenea moment de lirism înduioşător.
Evenimentul săptămânii
Învăţământul profesional de stat sună sfârşitul chiulului
Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat în data de 11 mai a.c., în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vâlcea, la Colegiul Energetic, “Târgul Ofertelor Educaţionale – Învăţământ Profesional 2018”.
10 unităţi de învăţământ şi-au prezentat oferta educaţională pentru anul şcolar 2018-2019, făcând cunoscute celor interesaţi domeniile de calificare profesională, în condiţiile în care piaţa de muncă din România acuză lipsa acută a muncitorilor calificaţi şi reclamă atragerea mâinii de lucru ieftine, din Asia.
Poanta săptămânii
Tovarăşu’ individ
Voiam să vă spun că poanta săptămânii le aparţine celor de la Ziarul de Vâlcea şi că am găsit-o la rubrica “Şpârle şi şopârle” de unde reproduc: «Se aude că fostul primar de tristă amintire al Râmnicului şi parlamentar în perioada 2012-2016, Romeo Rădulescu, s-ar fi dus pe la Bucureşti pentru a purta negocieri cu ex-premierul Dacian Cioloş pentru a fonda la Vâlcea filiala noului partid „Mişcarea România Împreună”. Se ştie că individul de Romeo Rădulescu a fost un traseist politic notoriu, schimbând 3-4 partide într-o perioadă scurtă de timp şi, de aceea, există riscul ca Dacian Cioloş să-şi „păteze” şi bruma de credibilitate pe care o mai are în judeţul Vâlcea».
“Individul de Romeo Rădulescu” ar fi culmea să-i dea în judecată pentru grava insultă. Domnilor, recunosc că m-aţ’spart!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *