Arafat al României

Arafat al României

Sunt sigur că înţelegeţi ce am parafrazat aici. Ministrul secretar de stat Raed Arafat resuscitează “Sănătatea” propunând Parlamentului să reglementeze, aşa cum spune românul, “Ori la bal, ori la spital”, situaţia medicilor şi a asistenţilor medicali care lucrează concomitent şi în domeniul privat şi la stat. Prin urmare, aceştia vor trebui să opteze între stat şi privat, pentru că nu este corect să sugă de la două mă-sa aflate în competiţie. Ministrul secretar de stat, iniţiatorul şi realizatorul sistemului SMURD, are dreptate. M-am convins de acest lucru când, cu mai bine de doi ani în urmă, a trebuit să apelez la serviciile unui medic neurolog de la Spitalul Judeţean Vâlcea, pentru a obţine un referat necesar la dosarul cerut de comisia de evaluare a gradului de handicap. Doctorul neurolog Istrate Emil, care m-a primit în cabinetul medical din secţia “Neurologie” a Spitalului Judeţean Vâlcea, mi-a scris pe un petic de hârtie adresa S.C. OMNIMED S.R.L. din Râmnicu Vâlcea, strada Nicolae Epure nr. 15, spunându-mi să mă prezint acolo, ziua următoare. Am procedat conform instrucţiunilor, am plătit la casieria sereleului 70 de lei consultaţia şi am primit de la doctorul la două mă-sa referatul medical pe care îl reproduc. Va să zică, Spitalul Judeţean Vâlcea, cabinetul doctorului neurolog Istrate Emil, sursă de bani pentru adresa S.C. OMNIMED S.R.L.!
Mai trebuie şi altă dovadă că Arafat al României are dreptate în demersul lui? Aş putut să reproduc aici încă 50 de asemenea referate, pentru că în ziua respectivă am stat la coadă la OMNIMED o oră, lângă aceiaşi oameni cu care mă înghesuiam la uşa cabinetului din Spitalul Judeţean Vâlcea, secţia Neurologie.
Post scriptum
Pentru că tot suntem pe acest val: la “Gura târgului”, din ediţia trecută a publicaţiei online interesuvalceanului.ro, am primit din partea cititorilor nişte comentarii care m-au lăsat năuc. Recitiţi “Gura târgului” la care cei ataşaţi de ziarul nostru au venit cu nişte nume în legătură cu scandalul obţinerii certificatului de handicap şi a pomenii de la stat: dr. Liviu Stroe, dr. psihiatru Cristina Orădan, Elena Bojan, Dumitru Zamfira şi Sandu, omul cu maşina!

Un comentariu

  1. Trăim în ultima țară din Europa. Ceaușescu ne-a învățat: fiecare pentru el și fiecare cum se descurcă. Marea majoritate dintre noi dacă am ajunge într-o funcție am proceda la fel. Alfel nu s-ar confirma faptul că din cca 30 de premieri cât a avut România din 89 încoace niciunul nu a făcut nimic, că până în 1918 am fost ,,rupți,, etc, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *