Oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare

Evenimentul săptămânii

Marşul berzelor

Pe data de 24 martie, la Râmnicu Vâlcea, s-a desfăşurat a VII-a ediţie a “Marşului pentru viaţă”, în organizarea Arhiepiscopiei Râmnicului aflată într-un parteneriat fericit cu “Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Sfântul Valentin”. Concomitent, în 300 de oraşe din România şi Republica Moldova s-au desfăşurat acţiuni asemănătoare, cu scopul limitării numărului înspăimântător de avorturi, estimat la 400 pe zi numai în România.
Marşul a avut loc în condiţiile unei ierni întârziate şi devastatoare pentru berzele recent întoarse în ţară şi epuizate după imensul efort al migraţiei.
În loc de doctorul ginecolog care i-ar umbla la târtiţă, dăruiţi-i berzei o şansă într-un cuib în casa voastră!

Declaraţia săptămânii

Vă pupăm cu drag, părinte!

Într-un gest de solidaritate umană impresionantă, preotul Ion Alin Marin din comuna Stroeşti, în cadrul unui proiect sprijinit de Arhiepiscopia Râmnicului, îşi propune să ofere alimente şi hrană caldă bătrânilor aflaţi în situaţia de risc social. Declaraţia sfinţiei sale este declaraţia săptămânii: “Migraţia tinerilor spre oraşe sau plecarea în străinătate au dus la îmbătrânirea satelor, astfel încât mulţi dintre locuitori, rămaşi singuri, se confruntă cu numeroase lipsuri. Sunt bătrâni pe care nu-i mai vizitează nimeni, nu mai au sprijin la treburile gospodăreşti, nu sunt ajutaţi atunci când sunt bolnavi şi neputincioşi. Pentru aceştia noi reprezentăm nu doar sprijin bătrâneţelor lor, ci trăim sentimentul de a face parte din familiile lor”.

Personalitatea săptămânii

Reproducem comunicatul emis de Poliţia Vâlcea: “Vineri, 16 martie a.c., ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 ani în timp ce oferea suma de 500 lire sterline unui agent de poliţie, pentru a soluţiona favorabil un dosar penal în care acesta este cercetat.
În fapt, la data de 02.03.2018, suspectul i-a oferit agentului de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea suma de 700 lire sterline pentru a-l sprijini să-şi recupereze permisul de conducere reţinut în urma săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţistul a refuzat categoric oferta acestuia şi a formulat denunţ la D.G.A- S.J.A. Vâlcea, iar în continuare poliţiştii au desfăşurat activităţi procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procuror.
În data de 16 martie a.c., suspectul a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea agentului de poliţie suma de 500 lire sterline cu scopul menţionat anterior.
În urma constatării faptei, bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru cercetări, iar în baza probelor administrate, procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, urmând ca în data de 17 martie a.c. să fie prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile”.
Personalitatea săptămânii este poliţistul care a refuzat mita, chiar dacă pentru alegerea noastră vom fi taxaţi cu ironia “Excepţia întăreşte regula!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *