Cucul care cântă “caca” (Episodul 2)

Cucul care cântă “caca” (Episodul 2)

Cu zăpada până la turu’ nădragilor, am dat totuşi ceasurile înainte, să ne aliniem la ora de vară a celor din UE care mai sunt consecvenţi să persiste în această aberaţie, aşa cum o facem noi.
Îmi aduc aminte că, în urmă cu vreo 15-20 de ani, am mai avut parte de un episod scurt de iarnă întârziată, când s-a făcut frig brusc şi a fulguit la sfârşitul lui aprilie, peste pădurea înverzită. Eram în parc la Băile Govora, cu un prieten, pe terasa unei cârciumi, în tentativa de recondiţionare a fizicului, după o noapte de şarje devastatoare din partea ţuicilor fierte. Acţionaserăm în conformitate cu vremea capricioasă care, de la o zi la alta, ne întorsese de la “mâneca scurtă” la pulover şi la geaca groasă.
La un moment dat, amândoi am auzit cucul cântând într-un copac din parc. Curioşi, ne-am dus să-l vedem şi l-am reperat pe o creangă ninsă, umflat în pene cum e cloşca înfuriată şi decisă să-şi apere puii. Parcă se certa şi cu vremea şi cu toată lumea. “Mă – l-am întrebat pe prietenul meu – tu auzi cum cântă?”. “Doamne – mi-a răspuns el – ăsta nu cântă, ăsta strigă caca. E un cuc protestatar, care conştientizează în ce ţară a ajuns!”.
După atâta amar de ani, revin asupra acestei poveşti, în condiţiile meteorologice şi social-politice din România, să cânt şi eu ca cucul de Govora evocat în editorial:
Daţi un chior pentru Kioruţa!
Cine n-are să-i dea…
În direct şi, vrei-nu vrei,
Numai la Antena 3,
Să-şi plătească supulica
Când va fi în Costa Rica!

Petrinel Ştefănescu

Un comentariu

  1. Cucul se certa cu Luluta. Pentru ca nu-i prea mai ies pasientele si au loc tot mai multe achitari, Kovesi a pus sechestru pe toate cuiburile din copaci. Daca o prinde KuKu…😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *