Noapte bună, copii, şi somn de voie, copoi!

Noapte bună, copii, şi somn de voie, copoi!

O gaşcă de ţigani face legea la Berbeşti ca în Vestul Sălbatic. Ultima ispravă a acestei grupări infracţionale s-a petrecut pe data de 5 martie, când o cameră video a înregistrat imaginile în care Zobar (porecla unui interlop din zonă, inspirată de un film indian, cum altfel?) asistat de aghiotanţi, îl snopeşte în bătaie pe un localnic, în faţa unui bar, pe stradă, la nici doi paşi de sediul Poliţiei, pentru că bietul om nu le-a dat banii solicitaţi în faţa înaltei curţi a barmanului de la tejghea.
Mai ştim că bestia care terorizează comunitatea a fost în tovărăşie cu alt nenorocit care, înainte cu câţiva ani, a făcut un accident de circulaţie mortal, căruia i-a căzut victimă soţia preotului din Grădiştea, gravidă în două luni, lăsând orfană în urma tragicului eveniment o fetiţă de patru ani.
Actualul comandant al Poliţiei Berbeşti, la fel ca şi predecesorii lui, îşi motivează ineficienţa cu faptul că nu dispune de efectivul de personal necesar pentru contracararea faptelor săvârşite de ţigani şi cere sprijinul cavaleriei federale de mascaţi.
Primarul localităţii jeluieşte şi el în aceeaşi litanie: “Să vină jandarmii, că ne-au copleşit ţiganii!”.
În ăst timp, timpitu’ (!) care ţinde de frâiele partidului aflat la guvernare, cu încrâncenarea soacrei care strânge la piept pempărşii purtaţi glorios de ăi din tinereţea ei, plecaţi în liniştea ţintirimului PNŢ-CD, îşi convoacă slugile de partid la al treişpelea congres, să le fie reales, aplecarea timpanului său către scâncetele poporului suferind asurzitor de surzenia defuncţilor ţărănişti, în formă continuată.
Aceasta este povestea noastră din Vâlcea, cu metastaze în toată ţara. Noapte bună, copii, şi somn de voie, copoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *