Săptămâna în lung şi-n lat

Săptămâna în lung şi-n lat

 

  • … în Vâlcea
Jos pălăria!
Încep cu “Interesu’ vâlceanului” aplaudat în “Viaţa Vâlcii” de Petre Tănăsoaica. Bine că nu i-am stat între palme, în accesul de entuziasm. Acum, pe bune, pe 21 februarie, când mi-a trimis salutul lui, am sărbăutorit 63 de ani de făcut umbră pământului şi gestul lui generos mi-a adus bucurie. Mulţumesc, Petre!
“Peştoaică” la vârsta când trebuia să fie doar o puştoaică
Aflu şi nu mă mir, pentru că nu constituie o premieră, că o puştoaică de 16 ani, internată într-un centru de plasament al DGASPC Vâlcea s-a făcut “peştoaică”, obligându-şi prin violenţă colegele să se prostitueze, tot ea fiind cea care le procura clienţii. Prin urmare, şi “procuroare”… Conducerea Protecţiei Copilului ar fi informat Poliţia încă din luna martie a anului trecut, dar filajul celor de la Investigaţii Criminale a fost dificil să probeze că adolescenta era proxeneta colegelor ei. Procurorii au prezentat-o judecătorilor care la rândul lor au pus-o sub control judiciar pentru 60 de zile. Mai este un pic şi va face 18 ani, când o să aibă posibilitatea să-şi “tragă” un “I.I.” în branşă, prin ţările Comunităţii Europene, pe banii statului, sub oblăduirea DGASPC, că în familie, biata de ea, era abuzată fizic…!
Balul avocaţilor de la Paştele Cailor
Pentru cine încă nu ştia, precizăm că Paştele Cailor este sărbătorit în prima sâmbătă după lăsata secului în vederea marelui post, cu caii împodobiţi în ţinută de gală, cu popa stropindu-i cu apă sfinţită şi cu chermeza aferentă. Baroul Avocaţilor din Vâlcea a stabilit că în fiecare an, când am da să intrăm în primăvară, de Paştele Cailor, o dată cu Justiţia la care putem spera, va avea loc “Balul Avocaţilor”. Prin urmare, sâmbătă, 24 februarie a.c., la restaurantul Ball Room din Râmnicu Vâlcea, caţavencii Vâlcii au ridicat paharul şi consemnăm aici, posttestum, că s-au bucurat de toate cele meritate, sub diriguirea doamnei Claudia Huidulescu, Doamne, ce nume predestinat să-l aibă oratorul la bară! La mulţi ani şi la tot atâţia bani!
  • … în ţară
Un parteneriat… în care rima este la alegerea cititorului
Pentru că ne colindă din nou vremurile staliniste, când oamenii erau băgaţi la haules, decapaţi şi loviţi la temelie, să fi judecaţi ulterior, vă aduc aminte versurile lui Alfred Margul Sperber, poet român-via Tel Aviv, din perioada Crizismului: “În ţară sunt nopţile grele şi reci/ Şi ustură vântul ca rana./ Plâng doinele ţării, închişi sunt în beci/ Tovarăşi viteji, la Doftana”. Domnul ambasador al SUA la Bucureşti, şi el via Tel Aviv, este invitat să şi-o ia pe Ana Pauker, personificată azi de Codruţa Kovesi, să-şi facă loc în istorie cât mai departe de România de care îi desparte pe amândoi un ocean de scuipat şi o jale mai greu de îndurat decât puşcăria comunistă, reinstalată cu lacrimi de crocodil, răscolitoare, de faraoana Nefertiti a faraonului ziaristicii răsuflate, sportivul în genunchi al odei deşuchiate, Cristian Tudor Popescu, crizistul noii orânduiri din Republica Procurorilor România.
  • … în lume
Domnul a dat,  Domnul a luat, Domnul fie lăudat!
La vârsta de 50 de ani, după o viaţă tumultoasă şi după ce a divorţat şi de al patrulea soţ, Lisa Marie Presley, fiica celebrului star al rock’n’roll-ului, Elvis Presley, nu numai că a pierdut cele 100 de milioane de dolari primiţi moştenire de la tatăl ei, dar a mai făcut şi datorii de vreo 17 milioane. Ajunsă la sapă de lemn, l-a dat în judecată pe manager acuzându-l că i-a investit banii în afaceri păguboase. Acum, după ce şi-a înmormântat tinereţea în cele patru căsnicii eşuate lamentabil, numai concluzia pastorului, care “sună” ca în titlu, o mai poate alina.
La aproape 70 de ani a pozat în Playboy, făcând furori 
Aşa cum a zis: la aproape 70 de ani, cu avere de 70 de milioane de dolari, cu o carieră strălucită în cinematografie şi arătând ca la 25 de ani, actriţa Jane Seymour, pe care o cunoaşteţi din serialul “Dr. Quinn”, a uimit lumea cu apariţia ei din revista Playboy. În luptă cu vârsta pe care a învins-o categoric, “Dr. Quinn” se hidratează cu multă apă, mănâncă fără să ţină un regim special, dar nu mai porţii pe jumătate, ca să nu se îngraşe şi face mult sport. Recent, a declarat că nu a apelat la operaţii estetice şi că se simte mai sexy ca niciodată. Cine o vede în revista pentru adulţi îşi dă seama că diva nu exagerează câtuşi de puţin.
Sauditele în chiloţi bikini şi Mao descheiat la copcă
Daily Mail anunţă că prinţul moştenitor al tronului saudit, Mohamed bin Salman, a hotărât ca în luna martie să aibă loc “Săptămâna Modei Arabe”. Evenimentul se va desfăşura la Riad, având-o preşedintă de onoare pe prinţesa Noura Bint Faisal Al-Saud care a precizat că sectorul modei speră să stimuleze creşterea altor domenii economice, mai cu seamă turismul şi relaţiile cu alte state. Oricum, marea minune care va lăsa lumea-ntreagă ca la dentist, va fi atunci când pe covorul roşul modelele saudite vor defila în lenjerie intimă occidentală, ultimul răcnet. Evident, că pe sub sutana la care le obligă codul vestimentar strict, din Arabia Saudită.
Îmi aduc aminte că în urmă cu vreo 45 de ani, când R.P. China intenţiona o deschidere spre Occident, prin mijlocirea lui Nicolae Ceauşescu, circula zvonul că statul comunist scosese o revistă sexy pe a cărui copertă poza însuşi preşedintele, secretar general al Partidului Comunist Chinez, Mao Tze Dung, într-o postură deocheată: descheiat la copca gulerului tunicii.
Petrinel Ştefănescu

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *