Decapaţi, loviţi la temelie, paradiţi, băgaţi la haules şi în final resemnaţi

Decapaţi, loviţi la temelie, paradiţi, băgaţi la haules şi în final resemnaţi

Cu mai bine de 25 de ani în urmă, profesorul Dan Irimia, pe care l-am avut coleg la Curierul de Vâlcea, a lansat o publicaţie intitulată «Interesu’», sesizând nevoia manifestată de publicul vâlcean pentru umor, sare şi piper, în măsură să condimenteze mesajul adresat de media locale.
Conjunctura cu care se confrunta societatea pe atunci ca şi acum fiind cea exprimată succint de titlul editorialului de faţă, domnul profesor şi-a justificat demersul publicistic aşa cum îmi aduc aminte azi: “Petrinele, ca să nu depună armele, să nu ajungă la resemnare în condiţiile date, publicul trebuie să primească informaţia şi cu o notă de umor şi ironie. Resemnarea ar duce la pierderea interesului pentru evenimentele care mişcă societatea şi, dacă tot a venit vorba, vom intitula publicaţia chiar aşa: «INTERESU’»”.
Prin urmare, naşul de botez este profesorul Dan Irimia, în timp ce Horia Bogdan Hodoroagă, patronul ziarului Monitorul de Vâlcea, unde am scris 17 ani, este artizanul existenţei în mediul virtual al publicaţiei online “Interesu’ vâlceanului”.
Considerând că am prezentat vizitatorilor, în editorialul de debut, certificatul de naştere al ziarului online dimpreună cu motivarea înfiinţării acestuia, pun punct aici, nu înainte însă de a le aminti tuturor că la aşa vremuri (parafrazând lozinca de sub capul ziarului), cine n-are interes n-are parte de progres.

Un comentariu

  1. Frumos. Chiar mi-e dor de-o portie de umor. Ca nu mai pot cu „paraditii” astia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *